TO-MI-TO 6.9.2014

V sobotu 6.9.2014 byl uspořádán 12. ročník narozeninového turnaje v 9-ball TO-Mi-TO (zahlo) Cup, tentokráte odehráno v herně BC Casablanca Tábor.

Turnaj vznikl a historicky započal v roce 2004 jako nápad tří kamarádů Tomáše Vančury, Tondy Podroužka a Mirdy Čermáka, které spojovala nejenom náklonnost k poolbilliardu, uspořádat narozeninový turnaj v nejoblíbenější disciplíně. a to v divoké americké „devitce“. Název je složen z počátečních písmen oslavenců (TOnda-MIreček-TOmáš (zahlo) Cup a v duchu nejčastější výmluvy hráče, když netrefí guli do kapsy :)

A nyní k aktuálnímu turnaji.

12.ročník narozeninového turnaje TO-MI-TO (zahlo) Cup v 9-ball proběhl dne 6.září 2014 v herně BC Casablanca Tábor za účasti 20ti hráčů, v mnoha případech kamarádů, kteří nás poctili svou účastí a nelenili si přijít zabojovat a změřit si své síly a dovednosti s ostatními účastníky na stolech se šesti kapsičkami. Turnaj se odehrával ve velmi příjemné atmosféře, výjimečně povolen dres code „léto“ (děkuji Richarde :)), alkohol v rozumné míře neovlivňující předváděné výkony a významně neporušující společenské normy, jen kouření bylo diskriminováno přesunutím z prostoru u hracích stolů do prostoru baru. Hrálo se systémem DKO na šest vítězných na straně A pavouka, na 5 vítězných na straně B.

Semifinále na hra o 3.místo na 7 vítězných, finále na 9 vítězných.

Z hráčů mimo jihočeský region se bohužel 3 omluvili, tak jediný, kdo dorazil byl Honza Meisner. Je nutno podotknout, že asi nečekal, do jaké jámy lvové dorazí a skládám klobouček za prokázání tolika bojovnosti a odhodlání, za kterou by se nestyděl ani jeho skorojmenovec Reinhold Messner při zdolávání osmitisícovek :).

Nepomohla jej zdolat ani občasná přípitko-panáková výzva, trocha zastrašování srovnatelné s vyhlášenými pražskými turnaji známé velice hustokrutopřísnou atmosférou, nepohnulo s ním ani přemlouvání, že putovní pohár nemůže přeci z jihu Čech odvézt. Honza zůstal věrný svému cíli přijet si pro vítězství a i přes jedno malé zaškobrtnutí si pro první místo zaslouženě došel. Vítězstvím v turnaji si zajistil „povinnost“ zúčastnit se dalšího – 13. ročníku a přivézt putovní pohár zpět. Omluvenka je nepřípustná ! :D

Tak…a děkovačky…chci moc poděkovat kamarádovi Peťovi Kavanovi za bezplatné poskytnutí herny k odehrání tohoto turnaje, kdy opět (jako už tolikrát v minulosti) potvrdil jeho pokračující trend podpory poolbilliardového sportu na jihu Čech. Chci poděkovat spolupořadateli Tondovi Podroužkovi za technické zajištění a většinu občerstvení (taky jsem udělal pomazánky a nikdo se neotrávil :D), Haničce a Klárce za výrobu chlebíčků a jednohubek a dále Haničce a Kájině za průběžnou fotodokumentaci :). Chci určitě všem poděkovat za to, že si našli čas a přišli si s námi zahrát pár her našeho krásného kulatého sportu a strávit s námi čas. Děkuji tedy všem kamarádům, známým i novým tvářím, které snad tato krásná hra chytí a budeme se setkávat u a sportovních kláních častěji.

Dále chci poděkovat za příkladnou obsluhu a servis,příjemnou atmosféru a budu se těšit na další ročníky a doufám, že ještě v hojnějším počtu.

Prosím nezlobte se na mne, kdybych na někoho zapomněl…všichni jste byli skvělí

Ahoj příště a dobrý strk Tomáš Vančura

1.místo Honza Meisner 2.místo Honzík Suchánek 3.místo Tomáš Vančura 4.místo Petr Friedek DSC_0031